14 december 2022 Dorpsraad 20:00 uur 20:00 uur

Het is gebruikelijk dat de Dorpsraad aan het einde van het jaar een openbare vergadering houdt. Dit jaar is het in meerdere opzichten bijzonder! Hij wordt gehouden in De ‘Tussendûr’, het oude gebouw van de Spindel, er is een wisseling is van de wacht binnen de Dorpsraad en tot slot wordt de vergadering muzikaal omlijst door Angela van Rijthoven en Harry Kanters. U bent van harte welkom vanaf 19:30

16 december 2022 Lampionnenoptocht

Ook dit jaar organiseert Stichting Kerst in Bavel samen met Bavel Onderneemt ’t weer de start van de feestelijke Kerstperiode in ons dorp. We beginnen met de lampionnenoptocht voor alle kinderen van Bavel. En we ontsteken samen de lichtjes van de kerstboom op het plein.
Op vrijdag 16 december verzamelen we vanaf 18.30u op het Jack van Gilsplein, waar voor kinderen t/m 12 jaar een lampion bij Dorpshuis ‘t Klooster klaarligt. Er zijn optredens van diverse Bavelse koren, orkesten en dansgroepen om in de kerstsfeer te komen. Rond 19u vertrekt de optocht en lopen we (samen met je ouders/begeleiders) een route van circa 2,5km door Bavel. Onderweg wordt een sfeervol kerstverhaal voorgedragen.
Bij terugkomst (rond 20.00u) ontsteken we de lichtjes van de grote kerstboom op het Jack van Gilsplein en leest wethouder Marike de Nobel (wethouder oa cultuur en erfgoed) een kerstverhaal. Wij nodigen hierbij, naast de al aanwezige jongeren met hun ouders, ook alle andere dorpsgenoten uit. Geniet van een warm drankje en sfeervolle optredens van o.a. Kikoba, Popkoor B-Vocals, Pop-Up jeugdzangkoor en dansschool Lotuz in een echte “Kerst-in-Bavel-sfeer”.
Dit evenement is gratis voor iedereen in Bavel. Kom je ook?

Datum: vrijdag 16 december
Tijd: 18.30u tot ca. 20.30u
Plaats: Jack van Gilsplein, Bavel
Facebook: https://www.facebook.com/events/3022051161272112


17 december 2022 tot 2 januari 2023 Kerststallenroute

Door het hele dorp hebben veel huizen in de voortuin of achter het raam een mooie kerststal staan. Vanaf 17.00 uur zijn deze verlicht en goed zichtbaar vanaf de straatkant. Kerststallen zijn er in vele soorten en maten te vinden. Maak kennis met Bavel van zijn meest creatieve kant. Voor het laatste nieuws, tips en adressen kijk op de site. Een plattegrond, met daarop alle adressen aangegeven, is te koop bij Dorpshuis ’t Klooster op het Jack van Gilsplein. Daar moet u ook zijn voor gezelligheid en lekkere warme drankjes of hapjes.

17 december 2022 Kerstbingo in Café-zaal ’t Karrewiel

Dit jaar georganiseerd door De Baviaonen.
Ook dit jaar wordt de bingo in ’t Karrewiel gehouden.
De entree is gratis.
De bingo start om 20:00 uur. 
Enkel op de avond zelf kunnen loten gekocht worden bij de Raadsleden.
Er zijn vele rondes om aan mee te doen dus genoeg kans om mooie prijzen te winnen.


17, 21, 23 en 30 december “Levende kerststal” optreden bij de Molen

Op het terras bij “Onder de Molen” mede mogelijk gemaakt door “de kopstootjes” een kerstverhaal in toneelvorm. Optredens: 17 dec 16.00-19.00u. | 21 dec 18.00-21.00u. | 23 dec 18.00-21.00u. | 30 dec 16.00-19.00

Zondag, 18 december 14:00 uur Kerstconcert (LET OP ÉÉN UUR VERVROEGD!)

Kerstconcert Opleidingsorkest Harmonie St. Caecilia onder leiding van dirigent Christiaan Kroon m.m.v. kinderkoor Kikoba, Popkoor B-Vocals, Pop-Up jeugdzangkoor en Brigidakoor

Waar: Kerk Bavel

Dit concert brengt u, jong en oud,  in muzikale Kerststemming. Na afloop nog een gezellig samenzijn onder het genot van een warme chocolademelk of een gluhwein.

De toegang is gratis.

Vrijdag, 23 december 14-16 uur sport- en spelmiddag

Op vrijdagmiddag, 23 december van 14 tot 16 uur organiseert Sport-BSO Teamplayers een inloopmiddag. LET OP!! DEZE ACTIVITEIT IS IVM DE WEERSVERWACHTING VERPLAATST NAAR DE HUIF!!f! Je hoeft je niet op te geven. Kom gerust langs en doe lekker mee. Je ouders zouden intussen een drankje kunnen doen.

Vrijdag, 23 december muziek in ’t Karrewiel

Op vrijdagavond treedt Ribz op in ’t Karrewiel. Samen met de vaste gasten van Van Gils & Co en de vrienden en vriendinnen van Chasse Patate. Ribz is de afgelopen maanden druk bezig geweest met oefenen voor het nieuwe repertoire.
Iedereen welkom om hiervan te komen genieten.

.

.

Zaterdag 24 december/ Zondag 25 december / Zondag 1 januari

In de kerk:
Zaterdag 24 dec 17.00 uur gezinsviering;
Zaterdag 24 dec  22.30 uur Kerstnachtmis met het Brigidakoor;
Zondag 25 dec om 11.00 uur  Eucharistieviering met het gemengd koor Ambicius;
Zondag 1 januari om 9.30 uur nieuwjaarsdag  Eucharistieviering;

Zaterdag, 31 december “Nieuw Jaorke Ouwe”

Ook dit jaar weer het Bavelse Nieuwjaorke ouwe zingen door de kinderen. Vanaf 09.30 uur tot 12 uur lopen de Bavelse kinderen van deur tot deur en zingen hun lied. Dit jaar komen ze langs met een “scorelijst”, want alle kinderen, die op minstens tien adressen hebben gezongen, kunnen na afloop vanaf 12 uur een heerlijke oliebol en warme chocomelk komen halen bij ’t Karrewiel. En wie weet wordt jullie kaart de winnende kaart in de loterij? 
De kaart kun je vanaf 17 december ophalen bij het klooster, waar ook de plattegronden van de Kerststallenroute worden verkocht. Je kunt hem ook zelf uitprinten. Klik hier om hem te downloaden
Winkeliers: “leg de rode loper alvast maar uit”.
Voor iedereen! Haal alvast wat kleingeld en snoepgoed in huis!
U wilt toch niet als “gierige bok” worden toegezongen?
Alvast oefenen:
Nieuw Jaorke ouwe.
De katjes zijn verkouwe.
Ze zitten in een schuitje.
Ze blazen op een fluitje.
Ze roepen jaar op jaar.
Ik wens u een zalig nieuwe jaor.

Omroep brabant maakte in 2016 een filmpje hierover.

Zondag, 8 januari Jubileum Nieuwjaarsconcert Harmonie St. Caecilia 14:00 uur

Waar: Cultureel Centrum Tussendur (oude lagere school de Spindel)

Harmonie St. Caecilia bestaat in 2023 100 jaar en gaat dit het hele jaar vieren met allerlei jubileum evenementen.

De start wordt gemaakt met dit Jubileum Nieuwjaarsconcert bij Tussendur. Hierbij treden alle orkesten op. Het opstap- en opleidingsorkest o.l.v. de dirigent Christiaan Kroon. Het groot orkest zal onder leiding staan van de nieuw aangestelde dirigent.

Deze muzikale start van het jaar mag u, jong en oud, niet missen. De jarige Harmonie strooit zijn klanken, waaronder natuurlijk de Radetzky mars, weer uit aan het begin van het jaar.

U kunt ook bij dit concert kennis maken met de sfeervolle inrichting van het tijdelijke onderkomen van de Harmonie bij Tussendur.

Toegang is gratis en het nieuwe jaar zal worden ingeluid met een spetterende toast en het uitwisselen van goede voornemens tussen alle dorpsbewoners.


8 januari 2023 19:00 uur kerstboomverbranding

Op het grasveld Kapittelhof/hoek/Abdij van Thornstraat.
Vanaf 18.00 uur kerstbomen kun je kerstbomen inleveren. Het belooft een groots festijn te worden. Iedereen, die een boom inlevert, krijgt een versnapering en een lot voor de loterij. Met dat lot zijn mooie prijsjes te winnen. Meteen om 19 uur, na de “ontbranding” is de trekking van de loterij. Dat wordt allemaal door de gemeente Breda georganiseerd. De brandweer houdt alles natuurlijk goed in de gaten. Er mogen niet meer dan 300 bomen op de stapel. De rest wordt meegenomen en tot compost gemaakt.
Rond 18.45 uur is de prijsuitreiking van de publieksprijzen Kerststallenroute en de overhandiging van de gift aan het Goede Doel: “Vrienden van Harmonie St Caecilia”door de organisatie van de kerststallenroute.