17 december Lampionnenoptocht AFGELAST ivm covid 19 maatregelen

Vertrek 19.00 uur (verzamelen 18.45 uur) Jack van Gilsplein, georganiseerd door Elke Schoevers en de stichting Kerst in Bavel.

Voor kinderen t/m 12 jaar ligt er een lampion klaar bij t Klooster. Rond 19.00 uur vertrekt de optocht en lopen we (samen met je ouders/begeleiders) een korte route door Bavel.
Bij terugkomst (rond 19.45u/20.00u) ontsteekt Wethouder Marianne de Bie samen met jullie allemaal de lichtjes van de grote kerstboom en de kerststal op het plein. Geniet van een warm drankje aangeboden door het dorpshuis ’t Klooster en optredens van onder andere kinderkoor Kikoba en dansschool Lotuz. Tevens wordt op deze avond het “Kerst in Bavel” officieel geopend
Dit evenement is gratis voor iedereen in Bavel. Kom je ook?


17 december 19.00 BINGO via de computer (ZOOM)

Omdat de lampionnenoptocht helaas niet door kan gaan, organiseren we die avond een online BINGO. Kaarten (zelf printen) met plaatjes die je af kunt kruisen. Je hoeft niet goed te kunnen lezen, want je krijgt de plaatjes te zien. Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar: bingo17dec2021@kerstinbavel.nl je krijgt dan een bingokaart en een link naar de zoom-meeting van die avond opgestuurd. We spelen eigenlijk alleen voor de lol. Er zijn geen echte prijzen.

18 december tot 2 januari Kerststallenroute

Door het hele dorp hebben meer dan 150 huizen in de voortuin of achter het raam mooie kerststal staan. Vanaf 17.00 uur zijn deze verlicht en goed zichtbaar vanaf de straatkant. Kerststallen zijn er in vele soorten en maten te vinden. Maak kennis met Bavel van zijn meest creatieve kant. Een plattegrond, met daarop alle adressen aangegeven is te koop voor twee euro bij Dorpshuis ’t Klooster op het Jack van Gilsplein. Daar moet u ook zijn voor gezelligheid en lekkere warme drankjes of hapjes.


18 december Kerstconcert AFGELAST ivm covid 19 maatregelen

Om 20.00 uur in de kerk van Bavel
De klanken van onze Harmonie en mooie zangstemmen van een drie-tal koren zullen u in de juiste kerststemming brengen. Dit traditionele concert is bestemd voor jong en oud. De toegang is gratis. Volg het nieuws op de website www.stcaeciliabavel.nl over het verkrijgen van een plaatsbewijs.

18 december Kerstbingo AFGELAST ivm covid 19 maatregelen

Deze start om 20.00 uur in ’t Karrewiel. De toegang is gratis. De organisatie is in handen van Stichting “de Baviaonen”.

19 december Muziek op het plein

Vanaf 15.00 tot 16.00 uur zal “Troubadour” Roeland Stoop zijn klanken over het Jack van Gilsplein strooien. Je vindt hem naast de kerststal. Meezingen mag natuurlijk altijd! Vanuit Dorpshuis ’t Klooster ook dan warme chocolademelk, gluhwein en ander kerstlekkers verkrijgbaar.

19 december Kerstconcert AFGELAST ivm covid 19 maatregelen

Het kerstconcert met muziek van Ribz & Friends start om 16.00 uur. Eveneens in ’t Karrewiel. Toegang gratis.


24, 25 en 26 december Kerkdiensten

Op 24 december om 17.00u een speciale viering voor en door kinderen.

24 december om 22.30u de nachtmis.

Op 25 en 26 december om 11.00u een Eucharistviering


30 december sport- en spelactiviteiten met Sport-BSO Teamplayers! (van 13 tot 16 uur)

Op donderdag 30 december organiseert Teamplayers Bavel in combinatie met Korenmolen de Hoop een sportieve en gezellige middag. Bij het kunstgrasveld en speeltuintje naast de molen zal Sport-BSO Teamplayers tussen 13.00 en 16.00 uur aanwezig zijn om voor alle kinderen sport- en spelactiviteiten aan te bieden. Aanmelden is hiervoor niet nodig en alle kinderen kunnen hierbij aansluiten, want #sportenisgezond! Alle ouders kunnen tijdens het wachten bij Korenmolen de Hoop genieten van lekkere gl├╝hwein en erwtensoep en een hoop gezelligheid! Ook voor de kinderen is er na het sporten warme chocolademelk! 
Het belooft dus een gezellige en sportieve middag te worden in ons mooie dorp Bavel!

31 december “Nieuwjaorke Ouwe” (van 9 tot 12 uur)

Het is al een hele oude traditie, dat de Bavelse jeugd op oudejaarsdag langs de deuren gaat. Alleen of met een groepje. Met of zonder ouder(s) brengen zij het lied “nieuwjaorke ouwe, de katjes zijn verkouwe” ten gehore. Aan het eind verwachten zij een klein zakcentje of een kleine versnapering. Hiermee voorkom je dat het lied “hang de gierige bok maar uit” door de straat zal klinken. Moe en koud geworden? Tussen 10.30 en 12.00 uur kun je even nieuwe energie opdoen met een warme chocomel. Meer info op de facebook-pagina. klik hier.


9 januari VERSCHOVEN NAAR 16 JANUARI Nieuwjaarsconcert

(onder voorbehoud van de dan geldende corona regels) In de Tussenpauz om 15.00 uur.
Deze muzikale start van het jaar voor alle dorpsbewoners, jong en oud, mag u niet missen. De harmonie strooit zijn klanken, waaronder natuurlijk de Radetzky mars weer uit aan het begin van het jaar.
De toegang is gratis en het nieuwe jaar zal worden ingeluid met een spetterende toast en het uitwisselen van goede voornemens.


9 januari Kerstboomverbranding en uitreiking publieksprijs kerststallenroute

Tot mijn spijt moet ik, vanwege de verlenging van de corona maatregels, jullie mededelen dat we geen kerstboom verbranding kunnen organiseren.
Bedankt voor jullie samenwerking en ik hoop echt dat we dit volgend jaar wel voor elkaar krijgen.
Gemeente Breda Afvalservice

Op het grasveld Kapittelhof/hoek/Abdij van Thornstraat.
Vanaf 18.00 uur kerstbomen inleveren. Om 19 uur de prijsuitreiking en dan …. de fik erin.
Voor elke ingeleverde boom ontvang je een snoepje en een lootje. Om 19.10 begint de loterij van de kerstbomen. Zorg dat je erbij bent. De brandweer houdt alles natuurlijk goed in de gaten. Er mogen niet meer dan 300 bomen op de stapel. De rest wordt meegenomen en tot compost gemaakt.