15 december 2023 Lampionnenoptocht

Ook dit jaar organiseert Stichting Kerst in Bavel samen met Bavel Onderneemt ’t weer de start van de feestelijke Kerstperiode in ons dorp. We beginnen met de lampionnenoptocht voor alle kinderen van Bavel. En we ontsteken samen de lichtjes van de kerstboom op het plein.
Op vrijdag 15 december verzamelen we vanaf 19.0u op het Jack van Gilsplein, waar voor kinderen t/m 12 jaar een lampion bij Dorpshuis ‘t Klooster klaarligt. Er zijn optredens van diverse Bavelse koren, orkesten en dansgroepen om in de kerstsfeer te komen. Rond 19.30u vertrekt de optocht en lopen we (samen met je ouders/begeleiders) een route van circa 2,5km door Bavel. Onderweg wordt een sfeervol kerstverhaal voorgedragen.
Bij terugkomst (rond 20.00u) ontsteken we de lichtjes van de bomen op het Jack van Gilsplein en leest de wethouder een kerstverhaal. Wij nodigen hierbij, naast de al aanwezige jongeren met hun ouders, ook alle andere dorpsgenoten uit. Geniet van een warm drankje en sfeervolle optredens in een echte “Kerst-in-Bavel-sfeer”.
Dit evenement is gratis voor iedereen in Bavel. Kom je ook?

Datum: vrijdag 15 december
Tijd: 19.00u tot ca. 21.30u
Plaats: Jack van Gilsplein, Bavel

16 december 2023 tot en met 6 januari 2024 Kerststallenroute

Door het hele dorp hebben veel huizen in de voortuin of achter het raam een mooie kerststal staan. Vanaf 17.00 uur zijn deze verlicht en goed zichtbaar vanaf de straatkant. Kerststallen zijn er in vele soorten en maten te vinden. Maak kennis met Bavel van zijn meest creatieve kant. Voor het laatste nieuws, tips en adressen kijk op de site. Een plattegrond, met daarop alle adressen aangegeven en een viertal routes, is te koop bij Dorpshuis ’t Klooster op het Jack van Gilsplein. Daar moet u ook zijn voor gezelligheid en lekkere warme drankjes of hapjes.

16 december 2023 Bingo in ’t Karrewiel

Om 20.00 organiseren De Bavioanen een grootse Kerstbingo-show in ’t Karrewiel .

23, 27 en 30 december 2023 Huifkartochten door Bavel langs de kerststallen

Nieuw dit jaar! De bewoners en bezoekers kunnen op een unieke manier genieten van de kerststallen langs een deel van de kerststallenroute. Een huifkar van Wilgenhart is beschikbaar voor iedereen maar vooral ook voor degenen die minder goed ter been zijn en gezinnen met kleine kinderen. Het vertrekpunt is het dorpshuis ’t Klooster. Vertrektijden op 23, 27 3n 30 december zijn 13.30u, 14.30u en 15.30u. Kaartjes (a €2,50pp) voor de ritten kunnen gekocht worden in het dorpshuis. We hanteren VOL=VOL.


21 en 23 en 30 december 2023 van 18.00u tot 21.00u speciale “kerstvertelling” bij de Molen

Bij “Onder de Molen” een bijzondere kerstvertelling. Mooie verhaal met kerstgedachte.

22 en 23 december 2023 “Levende kerststal” op de Roosbergseweg 17

Een spontaan initiatief op de Roosbergseweg, een levende kerststal van 17 tot 21 uur. Een sfeervol schouwspel met echte schaapjes en een Alpaca. Terwijl je je de kerststal bewondert, kun je genieten van de sfeer met een warme chocomelk of Glühwein rond de vuurkorf. Voor de zoetekauwen zijn er zelfs marshmallows om te roosteren.

Zaterdag, 23 december 2023 20.00 uur Kerstconcert

Kerstconcert Opleidingsorkest Harmonie St. Caecilia onder leiding van dirigent Iris van Campen m.m.v. AmBiCious, Brigidakoor en RedNoze.

Waar: Heilige Maria Hemelvaart Kerk Bavel

Dit concert brengt u, jong en oud,  in muzikale Kerststemming. Na afloop nog een gezellig samenzijn onder het genot van een warme chocolademelk of een gluhwein.

De toegang is gratis.

Zondag 24 december en Maandag 25 december 2023,

Op kerstavond zondag 24 december is om 22:30 uur
in de kerk de Kerstnachtmis.
Deze viering wordt opgeluisterd door het Brigidakoor
onder leiding van Ilse Jordan.
Op eerste kerstdag maandag 25 december is de
Kerstviering om 11:00 uur.
Het KBO koor onder leiding van Jan Marie Wouters
zal dan de viering opluisteren.
De overige kerkdiensten zijn te vinden op de site

Zondag, 31 december 2023 “Nieuw Jaorke Ouwe”

Ook dit jaar weer het Bavelse Nieuwjaorke ouwe zingen door de kinderen. Vanaf 09.30 uur tot 12 uur lopen de Bavelse kinderen van deur tot deur en zingen hun lied. Ben je vergeten hoe het liedje ook alweer ging. Klik hier voor een filmpje over “Nieuwjaorke Ouwe”.
Evenals vorig jaar komen ze langs met een “scorelijst”, want alle kinderen, die op minstens tien adressen hebben gezongen, kunnen na afloop vanaf 12 uur een heerlijke oliebol en warme chocomelk komen halen bij ’t Karrewiel.
De kaart kun je vanaf 16 december ophalen bij het klooster, waar ook de plattegronden van de Kerststallenroute worden verkocht. Je kunt hem ook zelf uitprinten. Klik hier om hem te downloaden
Winkeliers: “leg de rode loper alvast maar uit”.
Voor iedereen! Haal alvast wat kleingeld en snoepgoed in huis!
U wilt toch niet als “gierige bok” worden toegezongen?
Alvast oefenen:
Nieuw Jaorke ouwe.
De katjes zijn verkouwe.
Ze zitten in een schuitje.
Ze blazen op een fluitje.
Ze roepen jaar op jaar.
Ik wens u een zalig nieuwe jaor.

Omroep brabant maakte in 2016ook een filmpje hierover.

Vrijdag, 5 januari 2024 van 14-16 uur sport- en spelmiddag

Op vrijdagmiddag, 5 januari van 14 tot 16 uur organiseert Sport-BSO Teamplayers een sport- en spelmiddag bij de molen. Je hoeft je niet op te geven. Kom gerust langs en doe lekker mee. Je ouders zouden intussen een drankje kunnen doen.

Zondag, 7 januari 2024 Nieuwjaarsconcert Harmonie St. Caecilia 15:00 uur

Waar: Cultureel Centrum Tussendûr

Het nieuwjaarsconcert wordt verzorgd door de Harmonie St. Caecilia. Hierbij treden alle orkesten op. Het opstap- en opleidingsorkest o.l.v. de dirigent Erwin Eestermans.

Deze muzikale start van het jaar mag u, jong en oud, niet missen. De 101-jarige Harmonie strooit zijn klanken, waaronder natuurlijk de Radetzky mars, weer uit aan het begin van het jaar.

Toegang is gratis en het nieuwe jaar zal worden ingeluid met een spetterende toast en het uitwisselen van goede voornemens tussen alle dorpsbewoners.