Laatst bijgewerkt op: 31 december 2023

Nieuwjaorke Ouwe: ondanks slechts weer toch goeie opkomst.

Het kwam er soms flink uitgeregend, maar voor Bavelse kinderen was dat geen belemmering om zingend langs de deuren te gaan voor Nieuwjaorke Ouwe. De opbrengst: ruime voorraad snoepjes en geld. Ruim 50 kinderen kwamen na afloop lekkere oliebollen met chocomelk halen in ’t Karrewiel. Hieronder wat foto’s ter illustratie. Tot volgend jaar!

Geslaagde start van Kerst In Bavel

Vrijdagavond was er een grote opkomst voor de lampionnenoptocht. Veel kinderen liepen met hun ouders door het dorp met de lampionnen. Erna was er nog een klein feestje op het Jack van Gilsplein met medewerking van Lotuz en Kikoba. Een korte impressie van dat feestje in dit youtube-filmpje. klik hier.

Krant Kerst in Bavel

In de week van 15 december zal huis aan huis in het folderpakket de Krant “Kerst in Bavel” huis aan huis worden verspreid. Dat gebeurt op ruim 14.000 adressen in Bavel, Molenschot, Dorst, IJpelaar en Heusdenhout. Mensen met een “nee/nee” sticker op de brievenbus krijgen die niet. Wie hem dan toch graag wil lezen (of wie niet wil wachten) kan hem nu downloaden vanuit onze drive. Klik hier om de “Kerst in Bavel”krant binnen te halen. (de links in het document werken alleen als u hem in Adobe acrobat opent)

Een paar bijzondere initiatieven in 2023

De voorbereidingen zijn al in volle gang.
Tijdens de kerststallentocht is er dit jaar heel wat extra’s te beleven:
– op 23, 27 en 30 december zal er een huifkar van Wilgenhart een aantal rondes rijden langs een stuk van de route. Om 13:30, 14:30 en 15:30 uur vertrekt de huifkar vanaf het Jack van Gilsplein. Deze is bedoeld voor iedereen, maar vooral ook voor degenen die minder ter been zijn en gezinnen met kleine kinderen. Kaart kun je van tevoren kopen bij ’t Klooster of (indien voorradig) bij de huifkar zelf.
– op 21, 23 en 30 december van 18 tot 21 uur zal er een speciale “kerstvertelling” plaatsvinden bij “Onder de Molen”;
– op 22 en 23 december is er op de Roosbergseweg 17 van 17 tot 21 uur een heuse “levende kerststal”;
– Op de Akkerwei doen bijna alle huizen mee. In het midden is er iets speciaals??
– Op de Benedictastraat en het Wikkeveld kleurt het rood van de hoeveelheid rondjes. Bijna huis na huis is daar wel iets te bewonderen.
– op het Wikkeveld is er op 23 december van 13.30-14.30 lekkere warme chocomelk. De huifkar maakt die dag een rondje erlangs. Er staat een prachtige wensboom naast de stal in het midden.
– op 5 januari kun je van 14 tot 16 uur op het grasveld bij de molen weer meedoen met de sportiviteiten, die daar door de “Teamplayers” wordt georganiseerd. Vorig jaar was dat een groot succes. Het kost niks en alle kinderen mogen meedoen.

We zijn weer begonnen! (15 oktober 2023)

De eerste bijeenkomsten van de werkgroep hebben weer plaatsgevonden. Binnenkort gaan we alle mensen rondom de activiteiten weer bij elkaar roepen om de activiteiten van dit jaar in beeld te krijgen en op elkaar af te stemmen.

NIEUWS uit 2022
Het zit er weer op!

Zondag, 8 januari 2023, vonden de laatste activiteiten plaats. ’s Middags een zeer geslaagd nieuwjaarsconcert van de harmonie St. Ceacilia in de Tussendur. ‘S Avonds de prijsuitreiking van de publieksprijs van de kerststallenroute (zie de website) en aansluitend de door de gemeente georganiseerde Kerstboomverbranding/inzameling met loterij. We kijken terug op een geslaagde periode! Hopelijk jullie ook.

De film is klaar!

We hebben de deelnemers van de kerststallentocht gevraagd een foto te sturen van hun kerststal. Deze hebben we, samen met één filmpje samengevoegd tot een youtube film van 7,5 minuut. Deze is te zien op https://www.youtube.com/watch?v=Pk95tHa71C4. Dus als u niet in de gelegenheid bent om langs te komen, dan hebben we een alternatief, maar geloof ons “In het echt is het veel mooier en leuker”. Alle inzenders ontzettend bedankt!