09-12-22 Breda Vandaag

Kerststallenroute Bavel opnieuw populair, deelnemers krijgen gratis vlag
BAVEL – De derde editie van de Kerststallenroute in Bavel gaat bijna van start. Van 17 december tot 2 januari is de route te volgen. De vorige edities waren populair en ook nu staat de teller qua deelnemers al bijna op 200. Om de deelnemende huizen nog makkelijker te herkennen krijgen alle deelnemers een gratis vlag, zo valt te lezen op de Instagrampagina van de organisatie.
De kerststallenroute in Bavel wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Het concept is simpel: Deelnemers zetten een kerststal, klein of groot, in hun tuin of achter een raam zodat hij vanaf de openbare weg zichtbaar is. Vanaf 17.00 uur zijn de stallen verlicht zodat ze ook in het donker goed te zien zijn. Publiek kan op eigen gelegenheid via een route langs alle kerststallen wandelen of fietsen.
Het dorpshuis ’t Klooster, gelegen aan Jack van Gilsplein 1 in Bavel, is dit jaar gekozen als het start-, rust-, of eindpunt voor de kerststallen-wandeling. Het dorpshuis zal feestelijk worden aangekleed en hier kan een drankje of een versnapering worden genuttigd. Ook zal hier een duidelijke plattegrond van de route beschikbaar zijn, de opbrengst van deze plattegronden gaat naar het goede doel “de vrienden van de Hamonie”. De harmonie St. Caecilia in Bavel viert haar 100 jarig bestaan.
Het complete kerstprogramma is te vinden op de website Kerst in Bavel.

07-12-22 De borden zijn geplaatst

Vandaag zijn de borden aan de toegangswegen van het dorp geplaatst.

05-12-22 De flyer wordt verspreid

Deze week wordt de “Kerst in Bavel”flyer huis aan huis verspreid in Bavel en verre omstreken. Heb je hem niet ontvangen, dan kun je hem downloaden. klik hier.
Let op!! de tijd van het kerstconcert is met een uur vervroegd (14.00 ipv 15.00 uur)

04-12-22 BN De Stem

Gratis vlag voor deelnemers Kerststallenroute in Bavel
BAVEL – Het dorp Bavel ziet er komende kerstperiode nog feestelijker uit, nu alle huishoudens die deelnemen aan de Kerststallenroute een gratis vlag krijgen. Voor bezoekers die een kijkje komen nemen, zijn de woningen waar een kerststal staat zo nog makkelijker te vinden.
Net als de afgelopen twee jaar loopt de inschrijving voor de Kerststallenroute in Bavel als een speer. Inmiddels hebben bijna 190 adressen zich ingeschreven. Tijdens de eerste twee edities stond het dorp vol met creatieve stallen.
Het eerste jaar deden er ruim 100 huishoudens mee, vorig jaar waren dat er dik 200. Van klein tot groot, achter het raam of in de tuin, de enige voorwaarde voor deelname is dat een stal vanaf de openbare weg zichtbaar moet zijn.
Van 17 december tot en met 2 januari zijn de Bavelse kerststallen te bewonderen. Een overzicht van alle deelnemende adressen en een plattegrond staan op kerststallenroutebavel.com. Plattegronden en vier wandelroutes langs de stallen zijn vanaf 17 december ook te koop bij Dorpshuis ’t Klooster aan het Jack van Gilsplein.


2021

21-12-21 Definitieve film gepubliceerd

Vandaag is de definitie, complete versie van het filmpje, met daarin alle ingestuurde foto’s van de stalletjes met eventueel bijbehorende groeten, gepubliceerd. klik hier.

19-12-21 Omroep Brabant op bezoek

Een ploeg van het -Brabants Buske- kwam langs in Bavel om een mooi verslag te maken van de Bavelse kerststallentocht. Even terugkijken? klik hier

19-12-21 BN DeStem

Onder de titel -Een halve marathon aan Kerststallen in Bavel: ‘Dit loop je niet in één avond’- schreef Martijn Schraven een mooi artikel over de kerststallentocht in Bavel. Bekijk het artikel

10-12-21 huis aan huis flyer

de flyer die dit week-end huis aan huis wordt verspreid bekijken

03-12-21 BredaVandaag

26-11-21 BN de Stem